Βιογραφικό

section-9850ca7

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ Γεννήθηκε στο ΕΛΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ και είναι Ομότιμος καθηγητής του πανεπιστήμιου Πελοποννήσου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, υπήρξε καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Γυμνασιάρχης, Σχολικός Σύμβουλος Κρήτης, Πάρεδρος και Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μέλος της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (αξιολόγησης) του Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού της Σπάρτης (Sport management). Σήμερα διδάσκει στο διεθνές μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Αρχαία Ολυμπία.

Έχει διδάξει σε Γυμνάσιο στην Αγγλία και στο Πανεπιστήμιο του Λιντς στην Αγγλία, σε σεμινάρια και σχολές επιμόρφωσης και συμμετείχε σε πολλές επιτροπές του Υπουργείου Παιδείας για θέματα αναθεώρησης προγραμμάτων σπουδών, αξιολόγησης προσωπικού, ΑΣΕΠ, κλπ.

Ήταν υπεύθυνος του Υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή της Ολυμπιακής Παιδείας στο σχολείο, έχει κάνει πάρα πολλές ομιλίες σε επιστημονικά συνέδρια σεμινάρια και συγκεντρώσεις εκπαιδευτικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και υπήρξε πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Σχολικού Αθλητισμού και Ολυμπιακής Παιδείας.

Υπήρξε μέλος σε πολλές επιτροπές διοργάνωσης παγκοσμίων αθλητικών εκδηλώσεων και σε δεκάδες του εσωτερικού. Υπήρξε εκλεγμένο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (ISF) για 14 χρόνια.

Υπήρξε δάσκαλος Κρητικών χορών αμισθί του Παγκρητίου Ομίλου Βρακοφόρων. Και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Πολιτιστικής Οργάνωσης του Δήμου Χανίων

Έχει συγγράψει πολλά βιβλία και έχει πολλές συνεισφορές σε συλλογικούς τόμους. Ήταν επιστημονικός υπεύθυνος για τη συγγραφή των βιβλίων Φυσικής Αγωγής για Δημοτικό και Γυμνάσιο. Έχει συγγράψει άρθρα σε ξένα και ελληνικά περιοδικά, έχει κάνει εκατοντάδες ανακοινώσεις σε συνέδρια και είναι μέλος ή κριτής στην επιστημονική επιτροπή έκδοσης επτά επιστημονικών περιοδικών.

Συμμετείχε στις ομάδες αυτοοργάνωσης του ΠΑΣΟΚ μετά τη μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα υπήρξε διαρκώς μέλος Νομαρχιακών και τοπικών επιτροπών. Ήταν υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ το 1981-83 στην Κεντρική Αγγλία και υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές το 2012 και 2015 στα Χανιά.

Σχετικά με εμάς

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ γεννήθηκε στο Έλος Κισσάμου και είναι Ομότιμος καθηγητής του πανεπιστήμιου Πελοποννήσου όπου διδάσκει στο διεθνές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Αρχαία Ολυμπία.